A 2023-AS ÚJ KIADÁS

2023. MÁJUSBAN JELENIK MEG!

40 ÉV ADRIAI HAJÓZÁS TAPASZTALATA ALAPJÁN KÉSZÜLT HAJÓZÁSI ÚTMUTATÓ

Adriai kikötők 2022
 • A legnépszerűbb hazai hajózási útmutató

  Nincs hasonló részletességű és frissességű adriai hajósoknak szóló könyv magyar nyelven.

 • Nélkülözhetetlen útmutató az adriai szigetvilágban.

  Még én is ezt a könyvet használom inkább, mint a horvát térképeket. Részletes, jól áttekinthető és felhasználóbarát.

 • Minden benne van, ami feltétlenül szükséges az adriai hajózáshoz.

  Mindent megtalál benne, ami fontos a biztonságos hajózáshoz és a kellemes időtöltéshez. A nem fontos dolgok pedig nincsenek benne.

 • Egyszerű rajzok, rövid szövegek.

  Mégis könnyedén eligazodik rajta a navigátor. Egy pillantásra egyértelmű, merre lehet menni, hol érdemes horgonyt dobni, és hol lehet jót vacsorázni.

Ez a könyv a magyar tengeri hajósok legjobb barátja.

 • Segít tájékozódni

 • Könnyedén megtervezheti vele akár az egész heti túráját, akár a napi útszakaszt

 • Megtalálja a legjobb fürdőhelyeket

 • Megmutatja a biztos éjszakai horgonyzóhelyeket

 • Ajánl egy jó éttermet

Miért olyan jó az ADRIAI KIKÖTŐK?

Az oldalpárokon 1:80 000 léptékű térképvázlatok mutatják be az Adria keleti partjának részleteit. Ez két szempontól is jobb, mint a horvát térképek vagy a chartplotter képe: jobb a méretarány, és csak a legfontosabb információkat tartalmazzák: a partvonalat és a 10 méteres mélységhatárt, az öblök mennyire védettek a jellemző szelektől, hol vannak zátonyok.

Gyors, pontos és naprakész  információkat ad a horgonyzóhelyekről és a bójamezőkről. A hajók éjszakai biztonsága attól függ, mennyire védettek az öblök a jellemző szelektől, mennyire jól fog a horgony, mennyire jól tartanak a bóják, mennyi hely van az öbkökben. Végső soron az sem lényegtelen, hogy mettől meddig tartanak a fizetős bójamezők, és mennyibe kerül a bójára kötés, vagy a horgonyzás. Az adatok alapján előre is tud egy körülbelüli költségvetést csinálni.

Részletes és lényegretörő tudnivalókat kap a marinákról és a városi kikötőkről. A plánokon jól látni a kikötő elhelyezkedését, hol vannak a vendéghelyek, a mosdók és a recepció. A leírásokból világos, hogy milyen szolgáltatásokra lehet számítani a kikötőkben, hogyan lehet bejutni a város(kák)ba, hol van benzinkút. A telefonszámok és a QR-kódok további segítséget nyújtanak a tájékozódáshoz.

A térképlapokon könnyedén felismeri, hol találja a legjobb éttermeket –  még a legeldugottabb öblökben is. Természetesen nincs benne minden étterem, csak a kipróbáltak (meg néhány olyan is, ahova azt ajánlom, semmiképp ne menjen be, mert nem biztos, hogy jól jár; sajnos, vannak ilyenek is). Néhány étteremnek még a telefonszámát is megtalálja, és tud magának asztalt foglalni. Ez a nyári főszezonban igencsak hasznos tanács…

A II. rész (1000 GPS-pozíció – Pontról pontra az Adrián) megmutatja a kijelölt fordulópontok közötti útirányokat és távolságokat, így akár előre is tud egy részletes útvonaltervet készíteni magának. A térképek segítségével még azok is könnyedén felmérhetik, hogy mekkora szakaszokat hajózzank egy nap, akik korábban még nem hajóztak az Adrián. A fordulópontok földrajzi pozícióit beírhatja a GPS-be, így biztosan nem téved el a sok sziget között.

Részletes leírást kap a III. részben a hivatalos tudnivalókról, előírásokról és fizetnivalókról, ha belép az adriaparti országokba. Mit kell tudni, tenni vagy fizetni, akár ha szárazföldi határállomáson lép be vagy a tenger felől érkezik. Tudni fogja, milyen engedélyek kellenek a hajózáshoz, milyen dokumentumokat kell a fedélzeten tartani, és milyen előírások vonatkoznak a hajókra, hajósokra. Mindent megtudhat a horgonyzóhelyekre és bójamezőkre vonatkozó szabályokról. Megismerheti az Adria időjárását, a jellemző szeleket, tudni fogja, honnan szerezhet időjárási előrejelzést.

A IV. rész (csak a magyar kiadásban) a hajdani Tengermellék magyar vonatkozású emlékhelyeiről mesél. Ezek a helyek természetesen a térképlapokon is fel vannak tüntetve! A fejezet szerzője, Dr. Balohg Tamás a hajózási hagyományőrző egyesület (TIT HMHE, a hajdani Magyar Adria Egyesület jogutódja) elnöke arról panaszkodott, hogy Pólában fültanúja volt, amint magyar túristák a szó szoros értelmében “lenézték” a várost: “Itt semmi látnivaló sincs!” − mondták. Holott annyi magyar emlék van Pólában, hogy egy oldalra el sem fért – csak a felsorolásuk! A fejezet végigjárja az adriai tengerpartot Trieszttől egészen Montenegróig, és élvezetesen mesél a magyar vonatkozású látnivalókról.

Szerző: Karl-Heinz Beständig
Cím: Adriai kikötők 2022
Alcím: 888 kikötő az Adrián és 1000 GPS-pozíció
Eredeti cím: 888 Hafen und Buchten, 1000 GPS Wegepunkte
Fordító: Horváth Csaba és mások
Nyelv: magyar
Kiadás éve: 2022
Megjelenés dátuma: 2022. április 28.
Kiadó: Jachtnavigátor hajózási kiadó és könyvkereskedés
ISBN: 978-615-82067-0-9
Kötésmód: színes kemény borító, cérnafűzött
Méretek: 301 x 214 x 16 mm, 192 oldal, 1100 gr

HIBA VAGY VÁLTOZÁS BEJELENTÉSÉHEZ KATTINTSON IDE!
Adriai kikötők 2021

MÁR 22 ÉVE MAGYARUL IS KAPHATÓ A LEGSZEBB TENGERT BEMUTATÓ HAJÓZÁSI ÚTMUTATÓ

0
éve magyarul is
0
magyar kiadás
0
megjelent példány

Mennyibe kerül az ADRIAI KIKÖTŐK?

 17,590.- Ft

 = 0,41 MANI

 • Mi az a MANI?

  A MANI = MArina NIght, azaz egy átlagos adriai kikötői éjszaka díja. Ehhez a horvát ACI marinák 2022-es árait vettem alapul egy 46′ (14 m) egytestű hajóra. Megnéztem a téli és nyári szezon árait az összes kikötőben (kivéve a méregdrága Rovinjt), és kiszámoltam az átlagos értéket. Eszerint az ACI marinákban a téli szezonban átlagosan 95,94 €-ba kerül egy kikötői éjszaka, míg nyáron 110,79 €-ba. A kettő (éves) átlaga 103,36 €, ennyibe kerül egy 14 méteres egytestű hajónak a kikötői tartózkodás. Igaz, hogy ez 6–8 felé oszlik, de ha minden éjszakát kikötőben tölt a hajó, akkor a kikötői díj egy főre eső része is közel ennyi lesz.

  1 MANI = 103,36 €, azaz kb. 42,500.- HUF (2022. október vége)

 • Miért drágább, mint tavaly?

  Sajnos a papír drágulása miatt jelentősen emelkedtek a nyomdai költségek. Emiatt emelni kellett a könyvek árát, de a megnövekedett terhek nagyobb részét így is a kiadó viseli…

 • Fizetés

  Az megrendelést bankkártyával, banki átutalással és utánvéttel fizetheti, készpénzzel nem.

 • A szállítási és csomagolási költség

  bankkártyás fizetés és átutalás esetén 2100.- Ft
  utánvétes fizetés esetén 2433.- Ft

MEGRENDELÉS

Ha szeretne más könyveket is rendelni, használja a MINDEN KÖNYV megrendelő űrlapját!
Így minden könyvet egy dobozba csomagolnak!

ELFOGYOTT!

1. lépés: Adja meg, hány példányt rendel az egyes könyvekből.

2. lépés: Ha van kuponkódja, írja be és nyomja meg a BEVÁLT gombot. A rendszer automatikusan módosítja az árakat.

3. lépés: Válasszon a fizetési és szállítási módok közül. Ha  csomagponton szeretné átvenni a megrendelését, a megjelenő ablakban válassza ki a csomagpontot.

4. lépés: Ha kér értesítést a Jachtnavigátor következő köteteinek, illetve más új könyvek várható megjelenéséről, pipálja be a jelölőnégyzetet!

5. lépés: Adja meg a személyes adatait, valamint a számlázási/szállítási címét! Ha vállalkozás nevére kéri a számlát, pipálja be a “Vállalkozás számára rendelek” jelölőnégyzetet, és a megjelenő “Cégnév” mezőbe kezdje el begépelni a cégnevet. Ha magánszemélyként rendel, az adatait be kell gépelnie (de adószámot nem kell megadnia). Ha a számla- és postacíme eltér, vegye ki a pipát a “Postázási és számlázási adatok megegyeznek?” mezőből, és adja meg azt a címet, ahova a csomagot küldhetem. A megrendeléshez megjegyzést fűzhet: 1) csak az ügyfélszolgálat számára vagy 2) olyan megjegyzést, ami a számlán is szerepel a megjegyzés mezőben. 

6. lépés: Pipálja be az adatkezelési hozzájárulási nyilatkozat jelölőnégyzeteit.

7. lépés: A “MEGRENDELEM A KÖNYVEKET!” gombra kattintva küldje el a megrendelését.

A megrendelést követően az e-mailben elküldött visszaigazolásban találja a letölthető e-számlát.

A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki, kérem.

Ha bankkártyával fizet:

 1. Az űrlap kitöltése után automatikusan átirányítjuk a Barion biztonságos felületére, ahol megadhatja kártyaadatait.
 2. Itt talál súgót a Barionos fizetéshez, ha szükséges.
 3. A sikeres fizetést követően a Barion oldaláról vissza fog érkezni a rendelés visszaigazoló oldalunkra.
 4. Ezt követően a rendszerünk pár percen belül e-mailben elküldi a e-számlát.

Ha az átutalásos fizetést választja

 1. A rendszerünk az űrlap kitöltése után fog küldeni egy e-mailt, amiben megtalálja a letölhetö az e-számlát. Az utalási adatokat a számlán találja.
 2. A vételárat átutalhatja, vagy befizetheti bármelyik MagNet Bank fiókban – erre 4 nap áll majd rendelkezésére.

Szállítás

A délig beérkező megrendelések esetén a könyvet tartalmazó csomagot még aznap (munkanap) kezdik csomagolni és kiszállítani. A többi megrendelés a következő munkanap kerül a csomagba és a futárhoz. A csomagot a GLS általában 24 órán belül szállítja.

Sérült csomag

Sérült csomag esetén készítsen fotót a sérült csomagolásról és a sérült könyvről. Ezeket rövid leírással együtt azonnal küldje el nekem az alábbi e-mail címre. A kárigényt 3 napon belül áll módomban benyújtanom a futárszolgálatnak. A sérült könyvet természetesen kicserélem!

Ha kérdése van, hívjon (hétköznap 9:00-16:00) vagy írjon

+36-20/333-4642

info@jachtnavigator.hu

Üdvözlettel: Horváth Csaba

ONLINE FIZETÉS

A DÉLI 12 ÓRÁIG BEÉRKEZETT MEGRENDELÉSEKET A KÖVETKEZŐ MUNKANAPON…,
A DÉLUTÁN BEÉRKEZETT MEGRENDELÉSEKET PEDIG KETTŐ MUNKANAPON BELÜL SZÁLLÍTJA A WEBSHIPPY!

VÁSÁRLÓK VÉLEMÉNYE

Bankkártyával is fizethetsz:

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013 Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.

Garantált szállítás 2 munkanapon belül:

Webshippy - Kiszervezett logisztika webáruházaknak