A 2021-ES KIADÁS
MÁJUSBAN VÁRHATÓ!

40 ÉV ADRIAI HAJÓZÁS TAPASZTALATA ALAPJÁN KÉSZÜLT HAJÓZÁSI ÚTMUTATÓ

Adriai kikötők 2021
 • A legfrissebb kiadás

  A könyv még előkészületben van, a 2021-es kiadás májusban jelenik meg a legújabb frissítésekkel!

 • A legnépszerűbb hazai hajózási útmutató

  Nincs hasonló részletességű és frissességű adriai hajósoknak szóló könyv magyar nyelven.

 • Nélkülözhetetlen útmutató az adriai szigetvilágban.

  Még én is ezt a könyvet használom inkább, mint a horvát térképeket. Részletes, jól áttekinthető és felhasználóbarát.

 • Minden benne van, ami feltétlenül szükséges az adriai hajózáshoz.

  Mindent megtalál benne, ami fontos a biztonságos hajózáshoz és a kellemes időtöltéshez. A nem fontos dolgok pedig nincsenek benne.

 • Egyszerű rajzok, rövid szövegek.

  Mégis könnyedén eligazodik rajta a navigátor. Egy pillantásra egyértelmű, merre lehet menni, hol érdemes horgonyt dobni, és hol lehet jót vacsorázni.

Ez a könyv a magyar tengeri hajósok legjobb barátja.

 • Segít tájékozódni

 • Könnyedén megtervezheti vele akár az egész heti túráját, akár a napi útszakaszt

 • Megtalálja a legjobb fürdőhelyeket

 • Megmutatja a biztos éjszakai horgonyzóhelyeket

 • Ajánl egy jó éttermet

Miért olyan jó az ADRIAI KIKÖTŐK?

Az oldalpárokon 1:80 000 léptékű térképvázlatok mutatják be az Adria keleti partjának részleteit. Ez két szempontól is jobb, mint a horvát térképek vagy a chartplotter képe: jobb a méretarány, és csak a legfontosabb információkat tartalmazzák: a partvonalat és a 10 méteres mélységhatárt, az öblök mennyire védettek a jellemző szelektől, hol vannak zátonyok.

Gyors, pontos és naprakész  információkat ad a horgonyzóhelyekről és a bójamezőkről. A hajók éjszakai biztonsága attól függ, mennyire védettek az öblök a jellemző szelektől, mennyire jól fog a horgony, mennyire jól tartanak a bóják, mennyi hely van az öbkökben. Végső soron az sem lényegtelen, hogy mettől meddig tartanak a fizetős bójamezők, és mennyibe kerül a bójára kötés, vagy a horgonyzás. Az adatok alapján előre is tud egy körülbelüli költségvetést csinálni.

Részletes és lényegretörő tudnivalókat kap a marinákról és a városi kikötőkről. A plánokon jól látni a kikötő elhelyezkedését, hol vannak a vendéghelyek, a mosdók és a recepció. A leírásokból világos, hogy milyen szolgáltatásokra lehet számítani a kikötőkben, hogyan lehet bejutni a város(kák)ba, hol van benzinkút. A telefonszámok és a QR-kódok további segítséget nyújtanak a tájékozódáshoz.

A térképlapokon könnyedén felismeri, hol találja a legjobb éttermeket –  még a legeldugottabb öblökben is. Természetesen nincs benne minden étterem, csak a kipróbáltak (meg néhány olyan is, ahova azt ajánlom, semmiképp ne menjen be, mert nem biztos, hogy jól jár; sajnos, vannak ilyenek is). Néhány étteremnek még a telefonszámát is megtalálja, és tud magának asztalt foglalni. Ez a nyári főszezonban igencsak hasznos tanács…

A II. rész (1000 GPS-pozíció – Pontról pontra az Adrián) megmutatja a kijelölt fordulópontok közötti útirányokat és távolságokat, így akár előre is tud egy részletes útvonaltervet készíteni magának. A térképek segítségével még azok is könnyedén felmérhetik, hogy mekkora szakaszokat hajózzank egy nap, akik korábban még nem hajóztak az Adrián. A fordulópontok földrajzi pozícióit beírhatja a GPS-be, így biztosan nem téved el a sok sziget között.

Részletes leírást kap a III. részben a hivatalos tudnivalókról, előírásokról és fizetnivalókról, ha belép az adriaparti országokba. Mit kell tudni, tenni vagy fizetni, akár ha szárazföldi határállomáson lép be vagy a tenger felől érkezik. Tudni fogja, milyen engedélyek kellenek a hajózáshoz, milyen dokumentumokat kell a fedélzeten tartani, és milyen előírások vonatkoznak a hajókra, hajósokra. Mindent megtudhat a horgonyzóhelyekre és bójamezőkre vonatkozó szabályokról. Megismerheti az Adria időjárását, a jellemző szeleket, tudni fogja, honnan szerezhet időjárási előrejelzést.

A IV. rész (csak a magyar kiadásban) a hajdani Tengermellék magyar vonatkozású emlékhelyeiről mesél. Ezek a helyek természetesen a térképlapokon is fel vannak tüntetve! A fejezet szerzője, Dr. Balohg Tamás a hajózási hagyományőrző egyesület (TIT HMHE, a hajdani Magyar Adria Egyesület jogutódja) elnöke arról panaszkodott, hogy Pólában fültanúja volt, amint magyar túristák a szó szoros értelmében “lenézték” a várost: “Itt semmi látnivaló sincs!” − mondták. Holott annyi magyar emlék van Pólában, hogy egy oldalra el sem fért – csak a felsorolásuk! A fejezet végigjárja az adriai tengerpartot Trieszttől egészen Montenegróig, és élvezetesen mesél a magyar vonatkozású látnivalókról.

Szerző: Karl-Heinz Beständig
Cím: Adriai kikötők 2021
Alcím: 888 kikötő az Adrián és 1000 GPS-pozíció
Eredeti cím: 888 Hafen und Buchten, 1000 GPS Wegepunkte
Fordító: Horváth Csaba és mások
Nyelv: magyar
Kiadó: Jachtnavigátor Nautikai Kiadó, 2021
Kötésmód: színes kemény borító, cérnafűzött
Méretek: 301 x 214 x 17 mm, 208 oldal, 1100 gr

HIBA VAGY VÁLTOZÁS BEJELENTÉSÉHEZ KATTINTSON IDE!
Adriai kikötők 2021

MÁR 21 ÉVE MAGYARUL IS KAPHATÓ A LEGSZEBB TENGERT BEMUTATÓ HAJÓZÁSI ÚTMUTATÓ

0
éve magyarul is
0
magyar kiadás
0
megjelent példány

Mikor rendelhető az ADRIAI KIKÖTŐK?

A 2021-ES KIADÁS
MÁJUSBAN JELENIK MEG,
DE MÁR ÁPRILISBAN ELŐRENDELHETŐ!

VÁSÁRLÓK VÉLEMÉNYE

Bankkártyával is fizethetsz:

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013 Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.

Online is fizethetsz:

Garantált szállítás 2 munkanapon belül:

Webshippy - Kiszervezett logisztika webáruházaknak