A négykötetes Jachtnavigátor hajózási
enciklopédia negyedik kötete:

JACHTNAVIGÁTOR IV.

 Gyakorlati témák, hogyan kössünk ki stresszmentesen vagy hogyan reffeljünk?
Előkészületben, várható megjelenés: 2022.

Jachtnavigátor IV.

A KÖTET A KISHAJÓZÁS GYAKORLATI KÉRDÉSEIRŐL MINDENT ELMESÉL, AMIT A TENGERI HAJÓSOKNAK TUDNI ÉRDEMES!

 • XV. Rész

  Tengeri vitorláshajók: A vitorlások stabilitása, a vitorlázás elmélete mellett részletesen szó esik a tengeri vitorlás kishajók típusairól, felépítéséről, felszereléséről. Beszélünk a motoros, és a vitorlák alatt végzett manőverekről. Külön fejezetbe kerülnek a vitorlás nagyhajók: vitorlázat típusok, a rudazat, vitorlák, álló- és futókötélzet leírása, valamint a keresztvitorlázatú hajók vitorlamanőverei. Erről a témáról eddig magyarul ilyen részletesen még nem lehetett olvasni!

 • XVI. Rész

  A tengeri motoros hajók: A motoros kishajók típusairól, hajótest formákról és meghajtási módokról. A motoros hajós stabilitásáról és a manőverekről. Itt esik szó a dingiről is, valamint a vízi sporteszközökről is.

 • XVII. Rész

  Hajógépészet és hajóvillamosság: A hajók gépi berendezéseiről, a főgépről, az üzemanyag és kenőanyag ellátó-rendszerről, a hűtővíz-rendszerről, a kormánygépről és automata kormányról, a hajó más gépészeti berendezéseiről, valamint a hajó villamos hálózatáról és rendszereiről.

 • XVIII. Rész

  Kötélmunkák és hajókarbantartás: A tengeren leggyakrabban használt csomókról és kötélmunkákról, valamint a hajók napi, havi és rendszeres éves ellenőrzési és karbantartási feladatairól.

 • XIX. Rész

  Kikötői manőverek: Hogyan induljunk el a kikötőből, és kössünk ki szabályosan és stresszmentesen. Külön szó esik az egymotoros (egytestű vitorlások és egymotoros kisgéphajók) és a kétmotoros hajókról (katamaránok és kétmotoros kisgéphajók).

 • XX. Rész

  Menetben: Az indulás előtti előkészületekről, a szkipper és a legénység feladatairól, a menet közbeni rutinról és az őrszolgálatról.

 • XXI. Rész

  Horgonyzás: A horgonyokról és a helyes horgonyzási manőverekről.

 • XXII. Rész

  Viharhajózás: Hogyan készüljünk fel a viharra? Milyen taktikát kövessünk viharban?

 • XXIII. Rész

  Különleges helyzetek: Hogyan oldjuk meg az olyan helyzeteket, mint a zátonyra futás, vízbetörés, árbóctörés, de arról is szó esik, hogy mit kell tennünk, ha vontatni kell a hajónkat, vagy nekünk kell mást vontára venni.

 • XXIV. Rész

  Illusztrált angol-magyar hajózási szótár: 8000 szócikk és kifejezés, 170 színes illusztráció

 • Függelék és online függelék

  A kötet témaköreit támogató számos hasznos táblázat.

 • A legismertebb hazai hajózási szakkönyv kishajósoknak

  Nincs hasonló részletességű tengeri hajósoknak szóló könyv magyar nyelven – de még nemzetközi viszonylatban sem. Én ismerem a szakirodalmat!

 • Nélkülözhetetlen a tengeren

  Nem kell fejből tudni az egész könyvet, de ezek az ismeretek hozzátartoznak a tengeri szkipperek alapműveltségéhez.

 • A JACHTNAVIGÁTOR negyedik kötete a tengeri hajózás gyakorlati kérdéseivel foglalkozik. A hajók bonyolult műszaki eszközök, a kezelésükhöz és karbantartásukhoz sok-sok elméleti tudás és tapasztalat kell, hogy a szkipper és a legénysége biztonságosan és szakszerűen kezelhesse. A hajó önálló és önellátó logisztikai egység, és a tengeren nem jön a szerelő: menet közben minden feladatot és szükséges javítást magunknak kell megoldanunk. Ezekről a gyakorlati tudásokról szól ez a kötet.

 • A könyv adatai

  Szerző: Horváth Csaba
  Cím: Jachtnavigátor IV.
  Alcím: Tengeri hajózás gyakorlata
  Kiadó: Jachtnavigátor hajózási kiadó és könyvkereskedés
  Kiadás éve: 2022. (13. kiadás)
  Megjelenés várható dátuma: 2022.

  ISBN: 978-615-89006-4-7
  Borító: kemény karton
  Kötésmód: cérnafűzött
  Oldalszám: kb. 700
  Tömeg: kb. 2400 g
  Méretek: 270 x 190 x 55 mm
  Illusztrációk: színes fotók és rajzok

A JACHTNAVIGÁTOR IV.
2022-ben jelenik meg

Bankkártyával is fizethetsz:

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013 Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.

Online is fizethetsz:

Garantált szállítás 2 munkanapon belül:

Webshippy - Kiszervezett logisztika webáruházaknak