JN KISKÖNYVTÁR SOROZAT:

JN 3

Árapályhajózás
 • ÁRAPÁLYHAJÓZÁS: Hogyan hajózunk árapályos tengeren?

  A tengerészek ősidők óta tudják, hogy az apály-dagály mozgása kapcsolatban van a Hold fázisaival, sőt a Nappal is. A Föld kering a Nap körül, a Hold a Föld körül, s közben a Föld is forog a tengelye körül. Ez már magában rendkívül bonyolult kölcsönhatást eredményez, de ehhez még hozzájárul a Nap gravitációs hatása is. A nagy naptömeg ugyanis a Holdéval szemben egyáltalán nem elhanyagolható, viszont a Hold sokkal közelebb van, mint a Nap. A Föld-Nap viszonyában a kölcsönhatást szintén a Föld forgása, valamint a Nap körüli ellipszis pályájának alakja befolyásolja, nem is elhanyagolható mértékben. 

  Tehát az árapály mozgásának és az ezzel együtt járó árapályáramlások ismerete, a tengerszint pillanatnyi magasságának és az áramlások irányának és sebességének kiszámítása főleg erős tengerjárású tengereken fontos. Ezért tartjuk a Jachtkapirány tréninget az erősen árapályos Angol-csatorna vizein. Dél-Angliában 5–6 méter, a Csatorna-szigeteken és Bretagne-ban pedig 10–12 méter az árapály szintkülönbsége, ehhez pedig helyenként 8–10 csomós árapályáramlás társul. Az árapályos tengeren való hajózást itt lehet alaposan megtanulni! 

 • Jachtnavigátor kiskönyvtár sorozat

  A JN kiskönyvtár sorozat kis kötetei a Jachtnavigátor hajózási enciklopédia egy-egy témájával foglalkoznak. Vannak olyan témák, amelyek más-más aspektusból többször is előkerülnek a Jachtnavigátor egyes köteteiben. Ezeket a témákat foglalják össze ezek a kis könyvek. Akit csak egyik, vagy másik témakör érdekel, ezekben a könyvekben egyben végig olvashatja.

  A JN kiskönyvtár sorozat szövege a Jachtnavigátor hajózási enciklopédia fejezeteire épül, de néhol kissé eltérhet attól: van, ahol bővebb és néhol több ábrát tartalmaz, de vannak részek, ahol nem mélyül el annyira, mint a nagy enciklopédia.

  A JN kiskönyvtár sorozatot annak ajánlom, akit csak az adott téma érdekel, de nem veszi meg a teljes Jachtnavigátor hajózási enciklopédia sorozatot.

 • Jachtnavigátor kiskönyvtár sorozat eddig megjelent kötetei

MENNYIBE KERÜL A KÖNYV?

2450.- Ft

 • Jachtnavigátor kiskönyvtár sorozat

  A kézikönyvek puha borítóval és ragasztott kötésben, de igényes kivitelben jelennek meg. Jó minőségű és színes könyvek, de olcsók! Dobd be a zsákodba, és vidd magaddal a hajóra!

 • JN kiskönyvtár teljes sorozat (JN 1–5)

  A teljes sorozat együtt 10% engedménnyel rendelhető!

 • A szállítási és csomagolási költség

  bankkártyás fizetés és átutalás esetén 2100.- Ft
  utánvétes fizetés esetén 2433.- Ft

 • A könyv adatai

  Szerző: Horváth Csaba
  Cím: Árapályhajózás
  Alcím: Hogyan hajózunk árapályos tengeren?
  Kiadó: Jachtnavigátor hajózási kiadó és könyvkereskedés
  Kiadás éve: 2021
  Megjelenés dátuma: 2021. július 1.
  ISBN: 978-615-81763-6-1
  Borító: puha karton
  Kötésmód: ragasztott
  Oldalszám: 88
  Tömeg: 250 g
  Méretek: 235 x 165 x 5 mm
  Illusztrációk: színes fotók és rajzok

MEGRENDELÉS

Ha szeretne más könyveket is rendelni, használja a MINDEN KÖNYV megrendelő űrlapját!
Így minden könyvet egy dobozba csomagolnak!

1. lépés: Adja meg, hány példányt rendel az egyes könyvekből. A teljes sorozat együtt rendelése 10%-kal olcsóbb.

2. lépés: Ha van kuponkódja, írja be és nyomja meg a BEVÁLT gombot. A rendszer automatikusan módosítja az árakat.

3. lépés: Válasszon a fizetési és szállítási módok közül. Ha  csomagponton szeretné átvenni a megrendelését, a megjelenő ablakban válassza ki a csomagpontot.

4. lépés: Ha kér értesítést a Jachtnavigátor következő köteteinek, illetve más új könyvek várható megjelenéséről, pipálja be a jelölőnégyzetet!

5. lépés: Adja meg a személyes adatait, valamint a számlázási/szállítási címét! Ha vállalkozás nevére kéri a számlát, pipálja be a „Vállalkozás számára rendelek” jelölőnégyzetet, és a megjelenő „Cégnév” mezőbe kezdje el begépelni a cégnevet. Válassza ki a felajánlott listából a megfelelő cégnevet, ezzel a cég összes számlázási adatát automatikusan kitölti a rendszer, a kötelezően megadandó adószámmal együtt. Ha magánszemélyként rendel, az adatait be kell gépelnie (de adószámot nem kell megadnia). Ha a számla- és postacíme eltér, vegye ki a pipát a „Postázási és számlázási adatok megegyeznek?” mezőből, és adja meg azt a címet, ahova a csomagot küldhetem. A megrendeléshez megjegyzést fűzhet: 1) csak az ügyfélszolgálat számára vagy 2) olyan megjegyzést, ami a számlán is szerepel a megjegyzés mezőben. 

6. lépés: Pipálja be az adatkezelési hozzájárulási nyilatkozat jelölőnégyzeteit.

7. lépés: A „MEGRENDELEM A KÖNYVEKET!” gombra kattintva küldje el a megrendelését.

A megrendelést követően az e-mailben elküldött visszaigazolásban találja a letölthető e-számlát.

A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki, kérem.

Ha bankkártyával fizet:

 1. Az űrlap kitöltése után automatikusan átirányítjuk a Barion biztonságos felületére, ahol megadhatja kártyaadatait.
 2. Itt talál súgót a Barionos fizetéshez, ha szükséges.
 3. A sikeres fizetést követően a Barion oldaláról vissza fog érkezni a rendelés visszaigazoló oldalunkra.
 4. Ezt követően a rendszerünk pár percen belül e-mailben elküldi a e-számlát.

Ha az átutalásos fizetést választja

 1. A rendszerünk az űrlap kitöltése után fog küldeni egy e-mailt, amiben megtalálja a letölhetö az e-számlát. Az utalási adatokat a számlán találja.
 2. A vételárat átutalhatja, vagy befizetheti bármelyik MagNet Bank fiókban – erre 8 nap áll majd rendelkezésére.

Szállítás

A délig beérkező megrendelések esetén a könyvet tartalmazó csomagot még aznap kezdik csomagolni és kiszállítani. A többi megrendelés másnap kerül a csomagba és a futárhoz. A csomagot a GLS általában 24 órán belül szállítja.

Sérült csomag

Sérült csomag esetén készítsen fotót a sérült csomagolásról és a sérült könyvről. Ezeket rövid leírással együtt azonnal küldje el nekem az alábbi e-mail címre. A kárigényt 3 napon belül áll módomban benyújtanom a futárszolgálatnak. A sérült könyvet természetesen kicserélem!

Ha kérdése van, hívjon (hétköznap 9:00-16:00) vagy írjon

+36-20/333-4642

info@jachtnavigator.hu

Üdvözlettel: Horváth Csaba

ONLINE FIZETÉS

A DÉLI 12 ÓRÁIG BEÉRKEZETT MEGRENDELÉSEKET A KÖVETKEZŐ MUNKANAPON…,
A DÉLUTÁN BEÉRKEZETT MEGRENDELÉSEKET PEDIG KETTŐ MUNKANAPON BELÜL SZÁLLÍTJA A WEBSHIPPY!

VÁSÁRLÓK VÉLEMÉNYE

Bankkártyával is fizethetsz:

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013 Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.

Garantált szállítás 2 munkanapon belül:

Webshippy - Kiszervezett logisztika webáruházaknak